SMARC, Q7 eller PICMG?

Smarc, Q7, PICMG

Välj rätt arkitektur:

Att välja rätt arkitektur för ditt inbäddade system är avgörande för projektets framgång. Tre populära alternativ är SMARC (Smart Mobility ARChitecture), Q7 (Qseven) och PICMG (PCI Industrial Computer Manufacturers Group). Låt oss ta en titt på deras egenskaper och användningsområden för att hjälpa dig fatta ett välgrundat beslut.

SMARC (Smart Mobility ARChitecture):

  • Modularitet och skalbarhet: SMARC kännetecknas av en modulär design, vilket möjliggör enkel uppgradering och skalbarhet. Nya moduler kan enkelt läggas till för att öka kapaciteten, vilket gör SMARC perfekt för framtidssäkra lösningar.

  • Prestanda: SMARC erbjuder hög prestanda och lämpar sig därför väl för applikationer med krävande beräkningsbehov, såsom industriell automation och medicintekniska produkter.

  • Användningsområden: SMARC är idealisk för industriell automation, medicintekniska apparater och andra applikationer som kräver hög prestanda och skalbarhet.

Q7 (Qseven) arkitektur:

  • Kompakt formfaktor: Q7-standarden fokuserar på en kompakt formfaktor med standardiserade kontakter. Detta gör Q7-moduler perfekta för situationer där utrymmet är begränsat.

  • Utrymningsbesparande: Den kompakta designen gör Q7 lämplig för applikationer med strikta storleksbegränsningar, såsom elektronik inom fordonsindustrin, robotteknik och flygteknik.

  • Användningsområden: Q7 rekommenderas för utrymmesbegränsade miljöer där storlek och effektivitet är kritiska faktorer.

PICMG (PCI Industrial Computer Manufacturers Group):

  • Industristandarder: PICMG fastställer öppna standarder för högpresterande industriella dator- och kommunikationstillämpningar.

  • CompactPCI och CompactPCI Serial: PICMG tillhandahåller specifikationer som CompactPCI och CompactPCI Serial för robusta och skalbara inbäddade system.

  • Användningsområden: PICMG-arkitekturer lämpar sig för applikationer som kräver hög tillförlitlighet, robusthet och överensstämmelse med branschstandarder inom industriell datoranvändning.

Jämförelse och lämplighet:

Att välja rätt arkitektur handlar om att matcha dess egenskaper med dina specifika behov. Här är en kort sammanfattning:

  • Högpresterande applikationer: Välj SMARC för högpresterande applikationer inom industriell automation, medicinteknik och avancerade datorsystem.

  • Utrymmesbegränsade miljöer: Q7 är perfekt för applikationer där utrymmet är begränsat, såsom elektronik i fordon, robotar och flygplan.

  • Industristandarder för datoranvändning: PICMG-arkitekturer är lämpliga för applikationer som kräver efterlevnad av industristandarder för datoranvändning, vilket säkerställer robusthet och tillförlitlighet.

Kostnadsöverväganden:

SMARC, Q7 och PICMG-arkitekturer kan ha olika initialkostnader. Tänk dock på att de avancerade funktionerna och skalbarheten kan ge stora fördelar över tid.

 

Slutsats:

Det bästa sättet att välja rätt arkitektur är att utgå från ditt specifika projekt och dess krav.

Fundera på faktorer som prestandabehov, utrymmesbegränsningar, efterlevnad av standarder och projektets övergripande mål. Med en god förståelse för de olika alternativen kan du fatta ett välgrundat beslut som ger ditt inbäddade system den bästa möjliga grunden för framgång.

Vill du lära dig mer om SMARC, Q7 eller PICMG?

Tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig.

Föregående
Föregående

Centimeterprecision med GNSS: Från meter till millimeter på nolltid

Nästa
Nästa

Effektivisera tillverkningen med Industry 4.0 ur ett hårdvaruperspektiv