Västtrafik

 
 

Interaktiva busshållplatser i Göteborg

Västtrafik och ElectriCitys önskemål var att använda interaktiva skärmar för trafiken med eldrivna bussar i Göteborg. De interaktiva skärmarna behövde visa praktisk information så som tidtabeller, hållplatsinformation och information om företagen som är involverade i ElectriCity. Utöver detta ville man ha en miljö där privatpersoner, företag och institutioner kunde bidra med egna applikationer. En extra funktion är att användare kan spåra tillgången av hyrcyklar i Göteborgsområdet. En funktion som förstärker idén om ett hållbart resande.

Tillsammans med vår partner tog vi fram hela konceptet som kombinerar matnyttig information med en app-launcher där framtida applikationer kan installeras. Konceptet utgår från navigation över en karta på Göteborg och startskärmen tillhandahåller en tydlig överblick av innehållet.

Telac kom tidigt in i projektet och kunde därmed ta fram en kundanpassad professionell pekskärmslösning för utomhusbruk i nordiskt klimat.

Vad vi levererat:

24 tum och 42 tum ljusstarka skärmar, alla med multitouch och utomhuskabinett.

Kabinetten,  i rostfritt stål av bästa kvalitet, är värmeisolerade och innehåller värmeelement för att klara minusgrader, fläktar mot fukt och värme samt sensorer som känner av temperatur och luftfuktighet och styr de olika delarna. Allt för att klara av och fungera under lång tid i vårt nordiska klimat.

Elbussarna trafikerar linje 55 och de utvalda busshållplatserna för lösningen är Brunsparken, Chalmersplatsen och Teknikgatan. Telac ansvarade även för installation på plats.


Om ElectriCity
I Göteborg arbetar 15 aktörer från industri, forskning och samhälle tillsammans med att utveckla, testa och demonstrera nya lösningar för framtiden. Samarbetet går under benämningen ElectriCity. ElectriCitys Webbsida